diumenge, 23 d’octubre del 2011

Avui he cuinat amb ratafia!

Una tarda qualsevol, que comences a rumiar que fer per sopar; mires la nevera i hi ha filet de peix, alguna verdureta, bolets, gambes congelades, formatge,... Mires a la postada i hi veus una ampolla de ratafia que implora que li facis cas... i se t'encén la bombeta! Amb això n'hi ha prou per fer un plat per llepar-se'n els dits!

En algun utensili sofregeixes en oli una mica d'all o alls tendres (o alguna verdureta que us agradi), bolets de temporada, i unes gambetes. Quan està una mica daurat, afegeixes un bon raig de ratafia, que ho cobreixi tot, i quan hagi fet uns segons de xup-xup, perquè espesseixi la cremeta, s'hi afegeig un xic de farina i una mica de formatge, que hi donarà un bon gust.
Un cop tot està mesclat, ho triturem de lo forma que cadascú més bonament pugui perquè quedi una crema.

Per altra banda, en una safata d'aquestes per anar al forn, posem alguns filets de peix amb un rajolinet d'oli, i per sobre escampem la crema que hem fet abans, i ho posem al forn 20 - 30 minuts a foc mig.

Quan ho traiem per menjant-s'ho, contemplarem que sobre el filet de peix ha quedat aquesta crema ben gratinadeta i que haurà donat al peix un gust inigualable!

Proveu-ho!, bon profit i salut!!

2 comentaris:

  1. Ohhhhh, la combinació em sembla una mica estranya, però abans de dir res, ho provaré i ja diré el q! gràcies!

    ResponElimina
  2. bolets... aviam si se'n troben aviat!

    ResponElimina