dissabte, 27 de novembre del 2010

Les Ponències de la Festa de la Ratafia

Enguany ens acompanyaran i compartiran els seus coneixements dues persones amb una llarga trajectòria relacionada amb la ratafia.

Comptarem amb la presència d'un enòleg de les destil·leries Vila (Berga), un establiment present a Berga des del 1917. Entre altres productes, elabora ratafia sota el nom comercial de ratafia Vila, a partir de nous verdes i herbes de la comarca.

També ens visitarà Jaume Fàbrega (Pla de l'Estany), considerat un dels crítics gastronòmics més importants dels territoris de llengua catalana. Ha guanyat cinc vegades el màxim premi internacional de literatura gastronòmica i ha publicat més de cinquanta llibres. A més és historiador, crític d'art, escriptor i professor. També és membre de nombroses entitats gastronòmiques i culturals.
Resaltarem una de les seves obres: El llibre de la ratafia: Ratafies i licors d'herbes de tot el món. Aquest llibre ens ensenya els orígens, la història i l’elaboració de la ratafia i altres licors, a partir d’una documentació exhaustiva referent tant als Països Catalans com arreu. És, a més, un excel·lent manual per conèixer les herbes, les espècies i les fruites útils per fer licors.

No us perdeu aquestes dues ponències, a dos quarts de 8 del vespre!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada